Nej då, jag har inte tystnat!

Men man skulle nästan kunna tro det. Eller jag pratar för fullt men kanske aningen mindre här på bloggen. Frågan är om det är någon idé att lova att skärpa sig. Generellt sätt anser jag nämligen att det är relativt korkat att utlova saker som man förmodligen inte har för avsikt att följa. Mitt datoranvändande har drastiskt minskat. Jag tycker att jag brukar burken tillräckligt på jobbet - så det är ju onödigt att göra det hemma också, när det finns annat skoj att ägna sig åt.

Det känns som att det har hänt en hel del sedan jag skrev sist men samtidigt ingenting. Jag har varit i världsmetropolen Vårgårda på friluftsläger men i övrigt har det varit ganska lugnt, även på jobbet. Jag och min fantastiska mir har bokat en resa till Turkiet i juni vilket ska bli hur härligt som helst. Planer på att bege sig till Danamrk finns även i sommar. Fem veckor ledigt ska det i alla fall bli. Fast innan allt annat har jag en Skottlandsresa med min fina vän Guldklimpen att se fram emot.

Jag kan stolt meddela för den som är intresserad att jag fortfarande är fri från hål i tänderna. Det känns otroligt skönt. Dock var jag hos tandhygenisten häromdagen för att ta bort lite tandsten vilket var mindre kul. Jag har aldrig haft tandläkarskräck innan trots att jag plockat bort både senor och tänder. Men den här människan var hemsk. Hon höll fast mitt huvud och bara körde på med den där tandstensmaskinen. Eftersom det gjorde ont hade jag svårt att vara helt still och då fick jag vackert veta att hon kunde förstöra min tunga om jag inte låg helt still. USCH alltså. Jag hoppas på en annan hygenist i framtiden.

Vi är få som trivs med att vänta i onödan - dötid är just trist. Jag avskyr väntetid själv men uppenbarligen verkade jag tycka att en styrelseledamot kunde vänta i fem dagar i Göteborg innan styrelsesammanträdet i helgen. Han ringde mig idag och meddelade att fem dagar kanske var lite väl lång väntetid. Istället för att boka tåg åt honom den 23/3 hade jag lyckats boka den 19/3. Dumt och ett onödigt sätt att förbruka pengar på. Men fel gör även den bästa, som man säger även solen har fläckar. Bara TUR att mina dåliga egenskaper är otroligt få!

Dagens fundering: Hur kan kopiatorn fortsätta att printa ut papper när dess display meddelar mig att det är pappersstopp i maskinen? Bra fråga! Ännu bättre är det om man låter bli att peta med fingrarna i röran medan papper skrivs ut. Jag ska nog vara tacksam över att jag har mina fingrar kvar efter den här arbetsdagen. Att hantera saker lugnt är inte riktigt min grej - fort ska det gå. Problemet ska helst vara löst innan det ens har uppstått!

Imorgon har jag tagit ut kompledigt. Tror mitt huvud behöver en liten rast innan helgens styrelsekickoff. Nu ska jag fixa mig lite te och godis, slå min diplomatiska vän en pling och sedan bara se fram emot morgondagen då han faktiskt kommer hit <3. 

Slutligen: Det går inte ens att manipulera Guldklimpen - hon leder ju om all ström.  

Har ändrat min relationsstatus från singel till i ett förhållande

När den rätte dyker upp säger hjärtat till och då får huvudet säga vad det vill.

Just nu skulle jag kunna skriva så mycket men ändå ingenting. Att jag är kär är förmodligen en relativt bra sammanfattning av läget. Personen jag är kär i hade dessutom samma känslor för mig så läget är väldigt rosa just nu. Man brukar väl säga att man svävar på rosa moln när man är nykär och antagligen är det precis vad jag gör. Jag och Den rätte diskuterade dock detta med att sväva på ett moln och vi konstaterade att man i praktiken skulle ramla rakt igenom molnet men att det inte gör speciellt mycket sålänge den andra finns under och tar emot i fallet.

Jag kan nog inte riktigt fatta att det är vi än men det kommer med all sannolikhet med tiden. Jag vet att andra har höjt en del på ögonbrynen när vi berättat om vårt förhållande. Vi var visst ett ganska otippat par. I ärlighetens namn får jag nog erkänna att jag är lika förvånad som somliga av mina kollegor. Hade någon sagt för typ ett halvårsedan att det skulle bli vi så hade jag med all sannolikhet tänkt "dröm vidare". Det är tydligen sant att det man minst anar händer. Fast vad spelar det för roll? Jag är glad och ja han med ;). När jag berättade om förhållandet för min mamma så ställde hon den underbara frågan "är han också glad", varpå jag svarade "nej, han är väldigt ledsen men jag tvingade honom".

Statusen på det sociala mediet Facebook är nu ändrat så ja, nu är det väl sant att vi har ett förhållande. Det är märkligt samt lite läskigt att Facebook delvis är beviset på att något hänt och ägt rum.

Nu är jag alltså inte enbart kär i våren.
Trots grått väder avslutar jag det här inlägget med med vårkänslor.


Råd & situationer

Hallå där, då var idioten som behöver påmminas om att hon är en idiot tillbaka igen. Jag har tänkt lite nu igen och den här gången har jag kommit fram till följande självklarheter.

För det första är de bästa råden de som absolut är svårast att följa. Kanske är det just därför som de är de bästa. Dessutom är det oftast de bästa råden man blir sur över, förnekar och suckar över. Detta beror förstås på att råden går rakt in, man förstår att de är bra men man vill till varje pris förneka och slå ifrån sig dem. Vem vill erkänna att man har lite problem? 

Sedan har jag insett att varje situation är unik. GRATTIS!! Man kan aldrig applicera liknande situationer/händelser med någon annan, hur lik den än ter sig. Detta eftersom kontexten med all sannolikhet är diffrent på något sätt. Erfarenhet är bra men man kan inte lita på den till 100 procent. Något som en gång har misslyckats kan faktiskt gå bra nästa gång just för att kontexten och förutsättningarna har förändrats.

Tankeverkstaden tackar för sig och tutar och kör istället. Man ska inte tänka så mycket för det är tämligen komplicerat ändå.

Nu ska jag njuta av min söndag innan en ny arbetsvecka drar igång!

Ord är också tid

Säg vad du tycker eller håll tyst.

Personligen tycker jag att det verkar vara både slöseri med tid plus väldigt onödigt att viga tid åt att säga saker man inte står för. Vore det inte mer effektivt att satsa sin tid på sådant man tror på, sådant man bryr sig om samt värderar högt? Visst vill man vara omtyckt av många men blir man verkligen det genom att fjäska för varenda liten dåre i världen?

Nog för att strömmen kan vara stark emellanåt men tänk om man bara skulle välja den enkla vägen hela tiden. Hur mycket skulle världen utvecklas då? Hur mycket skulle du lära dig? Vinna på det? Eller för den delen utvecklas? Men visst är det så folk vill ha det, då kan vi släppa allt vad kvalité heter och bara godkänna allt. Då skulle ju ingen bli ledsen. Något som dock är onödigt är svensk byråkrati. Ibland känns det som att den enbart snor tid, retar upp folk och etablerar nya problem. En något svart bild men ändå.

Nu ska jag ta helg. Är grymt trött, vilket är en skön känsla en fredagskväll.

Jag är kär - i våren!

Den första vårmånaden har infunnit sig i vårt avlånga land, något som känns helt underbart. Denna dag till ära har jag solat en timme på ballkongen. Mitt vintertrötta ansikte har sålleles fått sig lite vårkänslor. Våren är utan tvekan den allra bästa årstiden här i Sverige. Det är något alldeles speciellt att få ta del av när allt blommar ut, grönskar och får nytt liv. Jag älskar det!! Jag är riktigt kär, ja kär i den fantastiska våren. Jag säger som farbror Nilsson i Maddiken "jag känner livet i mig när det är vår". Snart är det dags för årets vårskrik :).


Det sägs att ordning är för idioter, möjligen är det så. Dock önskar jag emellanåt att jag vore lite mer av en idiot för då skulle min ordningsamma sida må lite bättre. Fröken Vis var däremot mycket vänlig nyss och upplyste eller snarare påminde mig om att jag faktiskt är en "universitetsidiot", så jag ska väl inte klaga. Jag klagar dock när kvitton, strumpor och pennor får ben och spatserar iväg på egen hand utan att ha bett om lov! Att jag inte svarar i arbetstelefonen på arbetstid beror dock inte på oreda eller glömska utan snarare på att jag har ägnat förmiddagen åt att representera arbetsplatsen på annat håll. Kan vara bra för en del att känna till med tanke på vissa meddelanden som nått mig....


I övrigt flyter saker på i normala gängor. Jag har gått upp i tjänstgöringsgrad. Jag tycks ha hittat strukturerade former för min träningen och jag har blivit duktigare på att prioritera mitt privatliv. Jag konstaterade igår att jag har för mycket att göra på för lite tid och att det är en relativt dålig kombination. Men men, det är tur att det är mycket som intresserar mig för annars hade jag förmodligen varit en tämligen oengagerad individ.


Om en månad är jag i Skottland och det är något jag definitivt ser fram emot!


Ha det så länge

RSS 2.0