Mjaooo för ologik

Hej!
 
Nelly-katt har precis sett till att jag inte behöver ett gympass imorgon. Hon har sprungit upp och ner för alla lägenhetstrappor i ett par omgångar med mig efter sig. Dumma katt!
 
Vad är godhet? Att man gör precis som andra önskar? Att man kan sätta gränser? Tar principiella beslut? Ibland känns det svårt att kombinera egna principer med framförallt kortsiktig godhet. Inte är det väl rätt att värdera vad som är gott för andra?
 
För ett par dagar sedan fyllde jag i en 50 sidor lång SIFO-undersökning om livsvanor, ekonomi, intressen och konsumtion. Jag är nog en rätt så tråkig person. Jag är totalt ointresserad av teknik, fordon, natur och sport. Jag handlar inte onödiga prylar, gillar inte märkeskläder och går inte på konserter, festivaler, idrottsevenemang eller ens på krogen. Jag tillbringar nästan aldrig tid framför TV:n och gör jag det så är det nyheterna som gäller. Inte heller läser jag dagstidningar eller är aktiv på Twitter. Jag har aldrig laddat ner film, musik eller liknande. Jag köper fortfarande CD-skivor och har ingen iPhone!
 
Jag har ju inte ens Instagram - vad är det förresten??? Vem är jag då? En pliktrogen samhällskritisk bokslukare som gärna sparar pengar och åker utomlands. Jag har ett stort intresse för mat, föreningar och passträning. Jag går bland annat på yoga men skulle inte påstå mig vara andlig.
 
Många av frågorna var dock inte helt enkla att besvara då frågorna saknade definitioner. Jag skulle tillexempel tro att de flesta tycker att det är viktigt att värna om sina medmänniskor. Men vad innebär det att göra det? Och är vi beredda att göra personliga uppoffringar för någon annans skull?
 
Hur normalt är det att stänga av en tjänst med motiveringen "du har inte betalt fakturan i tid", när fakturan löper ut om en månad? Inte särskilt hoppas jag. Min arbetsplats webbdomän är avstängd idag eftersom vi inte har betalt en faktura som går ut den 6:e juni. De bad inte ens om ursäkt!!! Utan sa bara att de inte kunde ge mig ett annat råd än att betala. Det är inte de som har stängt ner domänen utan deras leverantör, som tydligen inte går att kontakta....."Tillsvidare kan du kanske arbeta med något annat". VISST men det är inte det som är grejen.
 
Jag njuter av tanken på att jag och fina Smaragden är på väg till varma Turkiet om bara tio dagar. Det ska bli helt underbart!
 
Nu blir det te och mys med älsklingen som är lite småsjuk. Det är alltid lika underhållande att ha en sjuk karl hemma....Varför ska han bli så ynklig?
 
Ha det gott allihop!

"Kärleken hittar längs stigar dit till och med vargen skulle dra sig för att jaga"

Det är lycka att sakna någon man tycker om. I alla fall om man vet att saknaden är tidsbegränsad. Men sann individualist som jag är så tycker jag att det är rätt skönt att få några dagar hemma själv. Sambolivet är helt underbart - fast som det mesta behöver man små avbrott för att inse hur bra man har det. Tänk tillexempel vad tråkigt det skulle vara att alltid ha helg, då skulle man ju inte uppskatta den lika mycket. Ikväll och imorgon blir det Cattamys!
 
Det är nog först nu när jag har blivit sambo som jag inser hur mycket vanor, rutiner och strukturer jag har här hemma. Mycket är saker jag inte ens har reflekterat så mycket över. Det är märkligt hur små saker kan bli stora saker. Jag är allra gladast över att jag inte tvingas leva med enbart en kopia av mig själv.... Misstänker att även jag kan vara rätt så jobbig ibland men eftersom jag umgås med mig själv 24-7 så har jag vant mig med mina brister.
 
Om jag skulle omvandlas till ett djur skulle jag med all sannolikhet inte bli ett flockdjur. Vilket Matte med all sannolikhet skulle bli, vad våra föreningsvänner än tror. Det kan bli ett ganska spännande resultat när ett kattdjur flyttar ihop med ett hunddjur. I motsatsen till kattdjur så sover jag gärna på natten och är uppe med tuppen på morgonen.
 
Förövrigt! Är det någon som vet om man automatiskt blir tidsoptimist bara för att man är morgontrött? Eller varför dammråttor förökar sig äckligt fort?
 
 

RSS 2.0