Riktlinjer som bör efterlevas

Nu har det gått några dagar sedan jag uttryckte mina tankar och åsikter här på bloggen. Jag kan dock glädja världen med att jag har låtit desto mer i andra forum istället. Tyst kan man ju inte vara! Aldrig någonsin. Inte om man har saker att delge sin omgivande miljö. Sedan i måndags kväll har jag förutom att avstått från att vara tyst, varit magsjuk, jobbat, gått på tjejmiddag och tränat en del. För ytterligare information och logiska slutsatser vänligen läs vidare.

RIKTLINJER SOM BORDE ANTAS AV RESTEN AV MÄNNSKLIGHETEN!
(Jag är ödmjuk men bara i smyg, bloggen är dock ett undantag, referens Ahlquist 2012).

§ 1. Relationer

Världen består av fullt av relationer. I relationerna har människor differenta roller, som dessutom kan förändras beroende på aktuell kontext. En del människor har flera olika relationer med varandra och då är ett naturligt fenomen att rollerna förändras.

Människor skall i första hand uppmuntras att lägga ner tid och kraft på sina egna relationer. I annat fall enbart möjliggöra att andras relationer utvecklas väl. Genom att verka för att sina egna relationer utvecklas i önskvärd riktning underlättar man för sin omgivning genom att bespara de mödan att ingripa. Detta får betraktas som en hållbar utveckling då det tenderar att minska konflikterna i världen.

§ 2. Handlingar

Handlingar är mänskliga eller icke mänskliga ageranden, som antingen leder till att situationen inte förändras eller att den gör det. Man kan också välja att inte handla i vissa situationer, detta avgörs av den aktuella kontexten. Att inte agera är också en handling men en mer passiv sådan som dock kan ha frambringats genom ett aktivt val. Det rekomenderas att dina handlingar är välgrundade och att du kan motivera de i efterhand. Om du inte kan det bör du överväga valet av dina handlingar i framtiden.  

§ 3. Mobiltelefoner

Mobilen är en uppfinning vars uppgift består i att underlätta kommunikationen mellan människor. Dess främsta uppgift består i att möjliggöra verbala samtal mellan en eller flera individer. Alltså är det detta mobilen är avsedd för. Önskar man istället hålla sig uppdaterad via Internet rekomenderas en dator.

§ 4. Tider

Schemalagda tider skall följas om inget annat meddelas. Syfet med att ha schemalagda tider består i att alla ska infinna sig samtidigt. Utan fastställda tider ökar risken för att personer infinner sig vid helt olika tider på dygnet. Dock är det ingen mening att ha utsatta tider om de inte respekteras.


Hoppas ni läste detta med glimten i ögat. En gnutta allvar ligger såklart bakom men inget ska tas allt för seriöst. En medelväg är bäst, vad var det Buddha kallade det, den gyllene medelvägen.  

Kommentarer
Postat av: Fröken Vis

Älskar dina riktlinjer! Tycker själv att jag är ganska duktig på att följa dem... :)

Kram

2012-01-22 @ 19:54:16
URL: http://vissmaragd.blogg.se/
Postat av: Jonas

Att lära sig följa schema är något som deltagare på usaktiviteter borde lära sig eller så kanske själva aktiviteten skulle göra det. Nu är ju inte aktiviteten en människa med hjärna som vi utan en sak som ingår i livets kalender. För allt vi gör varje dag är ju en sorts aktivitet.

2012-01-23 @ 10:22:46
URL: http://jonte85.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0