Rosens planet

En ros har många sidor:
Den symboliserar kärlekens unika charm
Den är stolt, vacker och ljuvlig
Dess taggar är vassare än kaktusen och kan utlösa djupare floder än det stormigaste regnväder

Hur kan det vara möjligt att sakna sådant som man så aktivt tagit avstånd ifrån? Varför är man inte böjd när man fått precis som man vill? Hjärnan och hjärat lever inte alltid på samma planet. Ibland drömmer hjärtat om en annan värld än den hjärnan befinner sig i. Att de aktiva valen inte behövt vara så drastiska. Nej, världen är inte svart eller vit, utan ganska rund, dock är inte alltid alla tankar som existerar på klotet lika runda. 

Sista tåget har avgått, i alla fall enligt den synliga tidtabellen. Det lär visa sig om det dyker upp fler avgångar. Fram till dess är det förmodligen säkrast att satsa på ett annat färdmedel. Drivkrafterna är flera, möjligheterna många och valet ditt. Utanförskap är inte alltid ett tecken på ensamhet precis som ensamhet inte alltid är ett tecken på utanförskap.

 

Kommentarer
Postat av: Jonas Jakobsen

Det var kloka ord! Hoppas du har det bra i göteborg. Ha det bra!

Kram

2012-02-13 @ 09:06:06
URL: http://jonte85.blogg.se/
Postat av: Magneten

Sen finns ju en annan typ av ensamhet som är värre än när man är själv, den när man är ensam med andra. Vilka fina ord för övrigt! Jag hade ingen aning om att du var så poetisk och så bra på metaforer.

2012-02-16 @ 21:54:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0