Mjaooo för ologik

Hej!
 
Nelly-katt har precis sett till att jag inte behöver ett gympass imorgon. Hon har sprungit upp och ner för alla lägenhetstrappor i ett par omgångar med mig efter sig. Dumma katt!
 
Vad är godhet? Att man gör precis som andra önskar? Att man kan sätta gränser? Tar principiella beslut? Ibland känns det svårt att kombinera egna principer med framförallt kortsiktig godhet. Inte är det väl rätt att värdera vad som är gott för andra?
 
För ett par dagar sedan fyllde jag i en 50 sidor lång SIFO-undersökning om livsvanor, ekonomi, intressen och konsumtion. Jag är nog en rätt så tråkig person. Jag är totalt ointresserad av teknik, fordon, natur och sport. Jag handlar inte onödiga prylar, gillar inte märkeskläder och går inte på konserter, festivaler, idrottsevenemang eller ens på krogen. Jag tillbringar nästan aldrig tid framför TV:n och gör jag det så är det nyheterna som gäller. Inte heller läser jag dagstidningar eller är aktiv på Twitter. Jag har aldrig laddat ner film, musik eller liknande. Jag köper fortfarande CD-skivor och har ingen iPhone!
 
Jag har ju inte ens Instagram - vad är det förresten??? Vem är jag då? En pliktrogen samhällskritisk bokslukare som gärna sparar pengar och åker utomlands. Jag har ett stort intresse för mat, föreningar och passträning. Jag går bland annat på yoga men skulle inte påstå mig vara andlig.
 
Många av frågorna var dock inte helt enkla att besvara då frågorna saknade definitioner. Jag skulle tillexempel tro att de flesta tycker att det är viktigt att värna om sina medmänniskor. Men vad innebär det att göra det? Och är vi beredda att göra personliga uppoffringar för någon annans skull?
 
Hur normalt är det att stänga av en tjänst med motiveringen "du har inte betalt fakturan i tid", när fakturan löper ut om en månad? Inte särskilt hoppas jag. Min arbetsplats webbdomän är avstängd idag eftersom vi inte har betalt en faktura som går ut den 6:e juni. De bad inte ens om ursäkt!!! Utan sa bara att de inte kunde ge mig ett annat råd än att betala. Det är inte de som har stängt ner domänen utan deras leverantör, som tydligen inte går att kontakta....."Tillsvidare kan du kanske arbeta med något annat". VISST men det är inte det som är grejen.
 
Jag njuter av tanken på att jag och fina Smaragden är på väg till varma Turkiet om bara tio dagar. Det ska bli helt underbart!
 
Nu blir det te och mys med älsklingen som är lite småsjuk. Det är alltid lika underhållande att ha en sjuk karl hemma....Varför ska han bli så ynklig?
 
Ha det gott allihop!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0