Flera världar i en och samma värld

Tänk hur många synsätt det finns i en och samma värld. Med andra ord rymmer en värld väldigt många små världar. Världar av olika uppfattningar, erfarenheter, värderingar och resonemang. Egentligen är det helt fantastiskt, tänk vilken kompetens världen besitter gemensamt. Och tänk om världens invånare kunde bli bättre på att uppskatta varandra och dra nytta av varandras olikheter. Varför ska vi utnyttja varandra, använda lömska metoder och göra varandra illa när vi istället kan bygga upp något fint. Vi är alla en del av det hela men allt för ofta glöms det bort. Det glöms bort att vi alla bär ett gemensamt ansvar för hur framtiden ter och utvecklar sig. En del människor tycks till och med glömma bort att stå upp för sina egna åsikter - konstigt.
 
Hur vi tolkar olika skenden i vardagen beror till stor del på vad vi har för erfarenheter och referensram sedan tidigare. Att vi gång på gång handlar utifrån våra egna känslor och behov är förmodligen en stor andledning till att det förekommer så många missförstånd på detta runda klot. Om vi bara någon gång tog oss tid och tänkte i alla fall ett ste längre så skulle nog mycket vara vunnit. Alla bär vi på ett eget unikt facit för hur vi förhåller oss till verkligheten och eftersom ditt och mitt facit med all sannolikhet skiljer sig åt måste vi visa respekt för den andras kunskaper, insikter och erfarenheter.
 
Att vi människor inte gillar styrka är uppenbart. Eller för rättvisans skull ska jag medge att vi älskar starka människor i teorin men absolut inte i praktiken, då kan de ju hota oss. Hur kan styrka ses som ett hot när det enbart handlar om att säga sin mening. Tyvärr har vi människor dock en tendens att "trycka ner" de som är starka. Jag önskar att vi hade maskrosor till människor. Med andra ord, starka individer som vet vad de vill.
 
Det är inte som det ser ut. Rosen är långt ifrån enbart vacker, den är även taggig och vass. Ta därför inte dess skönhet för godhet, en vacker dag kan du såra dig rejält.
 
Detta var några tankar efter ett givande yogapass denna onsdagskväll.
 
/Catta som inte är någon ängel men söt ändå.

Kommentarer
Postat av: vispen

Kloka tankar Catta! Du är verkligen bra på att formulera dem i skrift dessutom! Ha en trevlig helg. Kram

2012-09-06 @ 23:46:11
URL: http://vispen91.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0