Kampen för frihet & öppenhet är en kamp varje dag

Kampen mot främlingsfientlighet, rasism och terror är en ständig kamp, en kamp som måste pågå dagligen. Vi måste alla ta vårat ansvar och protestera mot det vi finner fel, i mitt fall odemokratiska principer.

Våga ta kampen, försvara alla människors lika och unika värde samt demokratin. Ett öppet och fritt samhälle är något vackert, eftersträvansvärt men dock inte något vi kan ta förgivet. För att säkra det öppna samhällets överlevnad måste vi alla hjälpas åt, engagera oss och dessutom stötta varamdra i den dagliga kampen för demokrati. Öppenhet och tollerans är terrorns värsta fiende och det är också det vi ska nvända oss av. Engagemanget för alla människors lika värde måste pågå jämt, inte bara efter en stor tragedi.

Det låter kanske så självklart men det kan inte sägas för många gånger, alla människor är lika mycket värda. Jag är ledsen men jag kan inte riktigt förstå hur man kan tycka annorlunda. Hur kan man på allvar anse att vissa kulturer (grupper) är mindre värda en andra. Vi är ju alla människor, alla olika men ändå väldigt lika. Gemensamt för oss alla är att vi är unika inivider, alla är vi en liten froppe som bidrar till något stort, ett stort hav som alltså består av alla droppar. En droppe är inte stark men tillsammans skapar dropparna något fantastiskt.

Vad har gått fel? Vad har hänt när en person ser sig manad att döda så många engagerade människor? Vad tänker man med egentligen?

Vi har alla ett ansvar för att visa varandra uppskattning, ge varandra beröm, bekräftelse, visa tollerans och försvara varandras värden. Kärlek är ett redskap och ett verktyg som aldrig får glömmas bort. Redan från grunden måste människor fostras i kärlekens tecken, få höra att de är värdefulla, betydelsefulla och älskade. Är man själv älskad, är också chansen större att man älskar andra. Kärlek föder kärlek. Har man själv haft det tufft, är det möjligen naturligt att man finner syndabockar, dock aldrig försvarbart.

Visst är karriär, utbildning och prestationer värdefulla, det är viktigt för varje människa att lyckas. Men i tider som dessa inser i alla fall jag att familj, vänner och bekanta är det viktigaste vi har. Man får aldrig glömma att viga tid åt de man älskar och håller av. I helgen har säkert hundratusentals människor tänt ljus, umgåts med sina nära och kära men hur blir det när vardagen återgår till det normala? Kärleken och gemenskapen måste alltid stå i centrum jämt och ständigt. 

Denna söndag blir en hemmadag med min mamma som är här på besök i några dagar till. Vi ska troligen åka in till centrum och äta något gott ikväll. Mysigt! Och än mysigare bli tisdag som innebär Danmark över dagen. 

Haha, mår ni illa av alkohol och känner er yra efter mycket drickande. Köp då åksjuketabletter. Jag vet inte om det fungerar men tydligen finns teorin om att det ska vara lösningen på problemet. Hahaha, det bör dock inte förglömmas att alkoholens biverkningar kan vara just illamående. 

Ha en fantastisk dag mina vänner :) 

Kommentarer
Postat av: Niklas Karlsson

Sant, så sant!

2011-07-24 @ 12:50:58
Postat av: Reza

Håller med till 100 %. Och den kampen börjar i de små vardagliga sammanhangen.

2011-07-24 @ 14:21:40
URL: http://rezasvilja.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0